Jump to content
ARC Discussion Forums
SBARC

Moving ARC Forums

Recommended Posts

SBARC   

New hosting company set up a "root" server instead of a "managed" server. I contacted them and got them to set up a new server. A "root" server would give me access to all programs on the server...it also means if there are any problems with the server....the problems are mine to solve. I am not a programmer and avoid root servers. A "managed" server comes with tech support if server has a problem.

New "managed" server is set up at new hosting company.

Here are the problems.

  • ARC forums database is massive. It will be moved by the new hosting company. They will migrate the data from the old server to the new server.
  • Forums will be turned off while the data is moved and forums program is hooked up and updated.
  • Then the forums program on new server will need to be redirected to the new database name on the new server
  • Then Invision Tech support will need to go in and update the forums program.
  • There is an endless amount of things that can go wrong.
  • Moving the forums seldom goes well.

Time frame

I expect all this to take 5 to 14 days.

5 days is very optimistic considering there is 2 companies and Invision already told me their side of this can take 8 days.

14 days is if everything goes completely wrong...been there done that.

I'll probably start this on Tuesday.....keep an eye on the ARC homepage for daily updates during the move. www.arcair.com

You have no idea how much I dread moving the Forums....it seldom goes well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikar   

Good luck with this, I don't have any real idea how complex this is, but I'll just have to be patient and hope.

If we disappear into the Twilight Zone, it's been a privelage....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for all you do for us modelers Steve! We will be here when it gets done no matter how long it takes. See you all on the other side! Keep on modeling!

Share this post


Link to post
Share on other sites
SBARC   

Good luck with this, I don't have any real idea how complex this is, but I'll just have to be patient and hope.

If we disappear into the Twilight Zone, it's been a privelage....

Well in the worst case situation...we will still be here with the big red warning page. :woot.gif:

Share this post


Link to post
Share on other sites
phantom   

Wonderful to see you got it working again. Thanks for all the stress this must have cost you Steve!  Only concern, I am still getting the warning on my computer and had to use my phone. Any one have any idea if I need to reset something or other?

Share this post


Link to post
Share on other sites
SBARC   
Just now, phantom said:

Wonderful to see you got it working again. Thanks for all the stress this must have cost you Steve!  Only concern, I am still getting the warning on my computer and had to use my phone. Any one have any idea if I need to reset something or other?

The warning is false now...I'm not sure how to get it removed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess we just have to report in that it is not a suspicious site anymore? The more reports they get, the sooner the forums it will be off the "blacklist".

Share this post


Link to post
Share on other sites
SBARC   
42 minutes ago, Lancer512 said:

I guess we just have to report in that it is not a suspicious site anymore? The more reports they get, the sooner the forums it will be off the "blacklist".

I checked with google...all the dead phishing code needs to be removed.  Then the warning is removed.  I have no clue how to remove the code....I need to research further.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the forum code was started from scratch, then there shouldn't be any dead code. Maybe the Invision tech support can help with that issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
SBARC   

Well the code was updated......so some older code remains.  Or perhaps the phishing code is in the database?  I really don't understand this stuff.

 

I asked Invision and they said not to worry about it because the upgrade would stop the code from working.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SBARC   
3 minutes ago, Hal Marshman Sr said:

You have been sorely missed. Hearty welcome back!

Thanks Hal...i hope you are doing well.  It is good to be back...not having the forum was like I was missing 1 eye.  I really need to learn how to tone down the white back ground.  But tonight I'm relaxing and just enjoying the forums being back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tom G   

Thanks SBARC and anyone else who helped migrate the forums and get them back online.  This probably turned out to be way more than you bargained for.  It's great to have them back!  Let the fun begin again.

 

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×